Här lägger jag upp vad som är på gång hemma hos mig i Prästgården. Och när jag gästspelar på andra ställen! Beroende på väder och deltagarintresse kan datum komma att ändras/ställas in. På inspirationskvällarna är vi utomhus i min trädgård och kurserna är delvis ute och delvis inne i mitt trädgårdshus. Anmäl dig genom att maila mig och meddela vilket event du vill vara med på. Om intresset blir stort för något event lägger jag upp fler datum. På öppen trädgård krävs ingen anmälan – swish på plats. Varmt välkommen hem till mig!

Trädgårdsdesign

Öppen trädgård -
18-19 juni samt 13-14 augusti

Vi köpte prästgården med sin 14 000 kvm stora tomt hösten 2014. Här fanns ingen anlagd trädgård så genom åren har vi utvecklat den åt alla håll och kanter. Och den utvecklas hela tiden med nya projekt. Min trädgårdsstil är romantisk med struktur, jag inspireras av engelska trädgårdar med klippta häckar och enorma blomsterhav. Vi är en bit på väg men här finns plats för mer. Jag anlägger enligt devisen tuta och kör vilket ibland är framgångsrikt och ibland kräver omstrukturering. Huvudsaken är att man vågar prova!

Trädgården innehåller olika former av rum med klassiska perennrabatter i sol/skugga, anlagd innergård med medelhavskänsla, växthus med odlingar, äppellund och promenadstråk. Jag hoppas kunna inspirera dig till något nytt grönt projekt eller bara ge dig en stunds grön njutning!

Entré 100 kr (swish) då ingår kaffe/saft och kaka som kan intas på valfri mysig plats. Jag kommer även ha försäljning av lite perenner och trädgårdsinredning. Ingen anmälan krävs, öppet 11.00-16.00 18-19 juni samt 13-14 augusti 2022.

Hoppas vi ses! Hälsar Stina

Det finns en pool, så håll uppsikt över barn (och dig själv) Hundar får medföras, men kopplade. Toalett finns att tillgå och fritt flöde av handsprit.

Kurser & Inspirationskvällar

2 April FULLT 
Kurs – Ny med trädgård

Ny med trädgård 

10-16 inklusive myslunch och gofika. 8 platser, ta gärna med en tomtkarta att kladda på!
850 kr/person inkl fika och lunch

På denna trädgårdskurs fokuserar vi på grunder & inspiration. För dig är trädgård helt nytt.  Vi pratar om hur man väljer rätt växt till rätt läge, vikten av rätt jord & vattning och lite allmänna tips och trix som hjälper dig skapa en vacker och hållbar trädgård.

Trädgårdens grunder, trädgårdsanalys
Går det att göra fel i trädgården?
 Vilka verktyg behövs?
Zonkarta, hur påverkar den mig?
Hur hittar du rätt växter till just din trädgård
Jordmån, PH värde, kompost och näring
Ogräs, ohyra och kaos
Introduktion till designprocessen

Genväg till en snygg trädgård

ANMÄLAN
Namn + kursdatum + ev info/specialkost till stina@underbaratradgard.se

23 April
Kurs – Enkel trädgårdsdesign FULLT

Extrainsatt datum: 9 april FULLT

Enkel trädgårdsdesign
10-16 inklusive myslunch och gofika.  8 platser, Teori och praktik 850 kr/person inkl fika och lunch

Du lär dig planera din trädgård utifrån sol, skugga, färg, form och vilket klimat du har. Ta med en tomtkarta eller skiss på din tomt så du kan notera direkt – du utgår din egna tomt!

Trädgårdsanalys. Hur gör man det?  Vilka fysiska förutsättningar finns i trädgården? Mikroklimat, vad är det?

Trädgårdsstilar och stil på huset. Vilken stil ska jag välja? Färg, form och material.

Konsten att skapa rum i sin trädgård. Hur gör man? Vad behöver man tänka på? Vilka olika rum vill jag ha? 

Rätt växt på rätt plats. Hur väljer jag växter? Vad behöver jag tänka på? Vi går igenom olika växter för olika förutsättningar. Tips på tåliga och lättodlade växter samt förslag samplaneringar, förstärka en plantering och hur man trädgården kan vara fin även på vintern.

Vi går även igenom färg och färgkombinationer.

ANMÄLAN
Namn + kursdatum + ev info/specialkost till stina@underbaratradgard.se

Inspirationskväll 

9 juni
Inspirationskväll Trädgårdens rum
18.30-20.30 inklusive gofika och smörgås max 20 pers 350 kr/person

Vi kikar på hur man kan dela in trädgården i olika rum och hur man på bästa sätt skiljer av de olika rummen (golv, väggar och tak). Att skapa rum i trädgården ger utrymme för olika stilar i en trädgård!

ANMÄLAN
Namn + datum+ ev info/specialkost till stina@underbaratradgard.se

30 juni
Inspirationskväll Medelhavsträdgård 
18.30-20.30 inklusive gofika och smörgås max 20 pers  350 kr/person

Är du sugen på att flytta medelhavet in till din egen trädgård? Går det att skapa en medelhavsträdgård som överlever den svenska vintern? Vi kikar på vad man behöver tänka på vad gäller utformning, växtval och piff för den rätta känslan.

ANMÄLAN
Namn + datum+ ev info/specialkost till stina@underbaratradgard.se
 

På plats hos Östansjö Trädgård!

Jag samarbetar med vackra Östansjö Trädgård, www.östansjöträdgård.se som är en plantskola utöver det vanliga! Vid två tillfällen i år kommer jag finnas på plats för konsultationer och växthjälp - 21 april och på deras trädgårdsdag 8 maj. Maila mig för info och boka din plats!